Vlaamse Velden Route

35,00

Wens je de Westhoek op een leuke manier te ontdekken? We nemen je mee met een ontspannende fietstocht doorheen Vlaamse Velden. Onze gids brengt op diverse locaties het oorlogsverhaal tot leven.

Uitverkocht

We starten de tocht in Poperinge en maken kennis met de oorlog achter het front. We passeren o.a. langs het befaamde Talbot House. Hier konden soldaten drie jaar lang terecht voor een zeldzaam moment van rust en ontspanning. Al gouw bezoeken we minder behaaglijke locaties. Op de binnenplaats van het stadhuis herinnert een executiepaal en de dodencellen aan de gruweldaden die zich er tijdens WO I afspeelden.

Langs smalle veldweggetjes verlaten we Poperinge en houden we halt aan enkele militaire begraafplaatsen: ‘Brandhoek Cemetery’ en ‘Essex Farm Cemetery’. Deze laatste is één van de meest bekende sites waar John McCrae in 1915 zijn wereldberoemde gedicht ‘In Flanders Fields’ schreef.

De Menenpoort mag natuurlijk ook niet in de route ontbreken. Aan het monument die de Grote Oorlog symboliseert worden de overleden soldaten nog dagelijks herdacht tijdens de Last Post.
Via de Grote Markt van Ieper eindigen we in de kazematten, waar we nagenieten met een beker gerstenat in de plaatselijke brouwerij.

Locatie en prijzen

Plaats: Ieper – Poperinge
Min. aantal deelnemers: 15
Ideale periode: gans het jaar
Prijzen: € 35 per persoon

Wat mag je van ons verwachten?

Wat mag je van ons verwachten:

  • op maat gemaakt, volledig uitgewerkt programma voor uw groep
  • projectverantwoordelijke voor de coördinatie van de tocht
  • voldoende begeleiding
  • gespecialiseerde gidsen op de verschillende locaties
  • gebruik van een fiets + terugrit met de bus
  • incl. administratiekosten – BTW en alle taksen
  • een onvergetelijke ervaring.