Highland Games

Vanaf 35,00

Gestoken in een Schotse kilts neem je het als heldhaftige strijders tegen elkaar op. Natuurlijk verzin je eerst een ‘Yell’ om je eigen ‘clan’ aan te moedigen, eventueel onder het genot van een borrelglaasje whisky. Het programma is uitstekend geschikt voor zowel mannen als vrouwen die van een uitdaging houden. Voor de dames zijn de gewichten / onderdelen aangepast.

De Highland Games zijn traditionele volksspelen die zijn ontstaan in de hooglanden van Schotland.
Nog steeds worden er ieder jaar Highland Games gehouden, dit is echter nu niet alleen meer beperkt gebleven tot Schotland. Vanaf nu kan je de games ook bij ons spelen.

Volgens de overlevering werden de eerste Highland Games in de 11e eeuw gespeeld. Met enige onderbrekingen werden de spelen een jaarlijks terugkerend evenement. Gedurende de periode tussen 1745 en 1781 zijn de spelen een periode verboden geweest doordat er een akte was die het spelen van de doedelzak, het dragen van een kilt, het verzamelen van mensen en het dragen van wapens verbood.

Na herroeping van het verbod, in het laatstgenoemde deel van de 18e eeuw, kunnen we nu ook in Vlaanderen terug de Highland Games aanbieden als ideaal bedrijfs- of groepsevenement.
Na een namiddag Saw-Pit, Ringround Wrestling, the Stone, Go to Roost, hitting nails, quoiting en Tossing the Caber hebben deze spelen geen enkel geheim meer voor je. Naargelang het (sportief) niveau van de groep wordt het programma aangepast.
Zijn alle Games gespeeld, dan is het tijd voor de puntentelling en kunnen de winnaars van deze spectaculaire Highland Games gehuldigd worden.

Afsluiten kunnen we met een heerlijke maaltijd (zie catering).

Locatie en prijzen

Plaats: Outside Adventure Park (Westouterseweg 3, 8970 Poperinge)
Ideale periode: gans het jaar
Duur: 3 uur
Prijzen:

  • Vanaf 10 deelnemers: € 45 per persoon
  • Vanaf 15 deelnemers: € 35 per persoon
  • Opmerking: met minder dan 10 deelnemers kan de activiteit doorgaan, maar moet het groepsforfait van € 450 betaald worden.

Optioneel: 3 culinaire hapjes & whiskeydegustaties: + 25 euro pp (vanaf 10 personen)

Wat mag je van ons verwachten?

  • op maat gemaakt, volledig uitgewerkt programma
  • projectverantwoordelijke voor de coördinatie van het event
  • voldoende begeleiding door gespecialiseerde monitoren
  • aanwezigheid doedelzakspeler die zorgt voor Schotse sfeermuziek
  • gebruik van alle materiaal
  • incl. administratiekosten – BTW en alle taksen
  • een onvergetelijke ervaring