Paintball

Vanaf 27,00

Hou je van een dag vol actie en spanning? Dan is paintball echt iets voor jou. Paintball is de ideale activiteit voor een spannend uitje met vrienden of familie, een teambuilding of een vrijgezellenfeest. Het leuke aan de sport is dat het door iedereen kan worden beoefend ongeacht sekse en leeftijd.

Paintball is de ideale teambuilder, er wordt aanspraak gedaan op jou om teamwork te leveren. De individuele speler leert hoe belangrijk het is om samen aan een gemeenschappelijk doel te werken. Gaandeweg het spel zal het zelfvertrouwen stijgen evenals het adrenalinepeil. Het fysiek en mentaal gelijktijdig bezig zijn geeft gezonde energie en erg veel speelplezier.

In het Adventure Park in Poperinge beschikken we over een speciaal ingerichte paintball arena van 3 hectare. In totaal zijn er 5 speelvelden aanwezig die allen uitgewerkt zijn in verschillende thema’s:

 • Prison Break: dit speelveld is gebaseerd op het bekende militaire gevangenenkamp in Cuba, nl. Guantanamo Bay. Het terrein is uitgerust met uitkijktorens, isoleercellen en tal van andere leuke obstakels. Kan jij zonder kleerscheuren uit de handen van de bewakers ontsnappen?
 • Sin City: het verlaten dorp met ontwijde kerk, vervallen gebouwen en autokerkhof spreekt zeker tot de verbeelding. Werk samen met je team om de verschillende opdrachten van de marshall tot een goed einde te brengen.
 • D-day: in 1944 landden de geallieerden op de stranden van Normandië om Nazi-Duitsland te bestrijden. Deze historische dag kan je nu zelf al paintballend beleven. Bestorm vanuit de geallieerde vloot de Duitse bunkers en verdediging!
 • In Flanders Fields: je speelt op een speciaal ingerichte arena, waar de sfeer wordt bepaald door bunkers en verschillende loopgraven. De loopgraven werden opgemaakt net als in de Diksmuidse Dodengang, het enige bewaarde Belgische loopgravenstelsel uit de Eerste Wereldoorlog. Sluipen langs de diverse obstakels en achter de bunkers geven een ware adrenalinestoot!
 • Far West: in het westerndorp met saloon, kerk, galg en huifkar neem je het als cowboy op tegen de indianen, die het indianenkamp met totempaal en diverse tipi’s als uitvalsbasis hebben. Door de unieke vorm van het speelveld is het uitdokteren van een tactisch plan een must!

Paintball, een spel vol behendigheid, competitie, sportiviteit , teamgeest en samenwerking, die uiterst geschikt is voor teambuildingsactiviteiten.

Bij Outside staat elke paintballactiviteit onder begeleiding van een ervaren gediplomeerde monitor. Deze instructeur staat in voor de briefing en overloopt samen met alle deelnemers de nodige veiligheidsafspraken. Tijdens de activiteit houdt de monitor toezicht of de afspraken worden gerespecteerd. Bovendien geeft hij/zij telkens uitleg over de spelvarianten die worden gespeeld. In een paintballsessie bij Outside staan dus diverse spelletjes op de agenda:

 • Team Deathmatch: de twee teams trachten elkaar uit te schakelen door ieder lid van de tegenpartij te raken. Het team die iedereen van de tegenpartij weet te schieten, is de winnaar.
 • Capture the flag: In beide kampen wordt een vlag gelegd. De doelstelling van dit spel is om de vlag van de tegenpartij te veroveren en naar het eigen kamp te brengen. Het team die als eerste de vlag van de tegenpartij naar het eigen kamp kan brengen, wint het spel.
 • Central flag: In het midden van het speelveld wordt de vlag geplaatst. Beide partijen moeten de vlag zo snel mogelijk in hun bezit brengen en naar hun kamp transporteren. Het team die als eerste de vlag kan binnenrijven is de winnaar.
 • Protect the president: Ieder team kiest zijn president. De overige spelers zijn bodyguards die hun president beschermen. Tevens moeten ze de president van de tegenpartij proberen uit te schakelen. Het spel is afgelopen van zodra een president wordt geschoten.
 • Medic: Ieder team kiest zijn ‘medic’ of verzorger. Van zodra iemand geraakt wordt, kan die een beroep doen op zijn medic. Als de medic tot bij een geraakte medespeler raakt, mag die verder spelen.
 • Free 4 all: Bij dit speltype is het ieder voor zich. Er wordt dus niet langer met teams gewerkt. Diegene die als laatste in het spel blijft is de keizer van het spel, en krijgt de ‘eeuwige’ eer.
 • Hit the Chicken: De spelvariant voor de vrijgezel! Het kieken krijgt 1 minuut de tijd om zich te verstoppen. Hij dient zo snel mogelijk in de safetyzone te geraken. De jagers dienen hem zoveel mogelijk te raken, en moeten zelf het speelveld verlaten als ze geraakt worden door het kieken.

 

Prijzen

Prijzen 2024: € 27 Per Persoon (min. 10 betalende deelnemers)

 • Prijs scholen, jeugdgroepen & studenten tijdens de week: € 21 per persoon (min. 20 betalende deelnemers)
 • Prijs scholen, jeugdgroepen & studenten tijdens het weekend/vakantie: € 25 per persoon (min. 10 betalende deelnemers)
 • Prijzen extra paintballs: 8 euro per 100 stuks – 75 euro per 1000 stuks – 140 euro per 2000 stuks
 • Dranken: 2,5 euro per consumptie

Praktisch

Plaats van afspraak: Westouterseweg 3, 8970 Poperinge

Duur: 2.5 uur

Ieder teamlid wordt uitgerust met:

 • Een semi-automatisch paintball geweer, de zogenaamd Marker
 • Een overall om over de eigen kleding aan te trekken
 • Een gezichtmasker en een body-protector
 • 100 paintballs in het magazijn (Hopper)
 • 2.5 uur speelplezier

Toegankelijk vanaf 10 jaar