Mountainbike

Vanaf 16,00

Op zoek naar een sportieve uitdaging? Met een mountainbiketocht in Heuvelland kom je langs smalle paadjes, steile afdalingen en prachtige boswegels op de mooiste plekjes van de streek. Ook voor wie het iets rustiger wil, zijn er tal van prachtige mountainbikeroutes. Zo is de vernieuwde mountainbike route van Poperinge (35 km) ideaal voor beginnende mountainbikers en gezinnen.

Ons Adventure Park in Poperinge is de ideale uitvalsbasis om een mountainbiketocht te starten. Beginnende mountainbikers, gezinnen met kinderen en minder sportievelingen kunnen zich uitleven op de vernieuwde blauwe route van 35 km. Met deze route moeten net geen 200 hoogtemeters overwonnen worden. Je fietst er langs smalle veldwegen en passeert er de typische Poperingse hoppevelden. Ongeveer 40 % van de route is onverhard.

Op een boogscheut van ons Adventure Park (slechts 6 km) ligt het grensdorpje Westouter (Heuvelland). Getrainde fietsers en sportievelingen kunnen zich uitleven op verschillende uitgestippelde mountainbikeroutes (samen meer dan 240 km) van verschillende moeilijkheidsgraad. Gaande van de steile beklimmingen van de Rodeberg, over de Zwarte- en Kemmelberg tot aan de Mont de Cats in Frankrijk.

Verkies je om zelf geen route uit te stippelen? Neem dan zeker contact met ons op. Ofwel kan je een fiets GPS huren met een leuke tocht, ofwel boek je een ervaren Outside monitor. Hij/zij brengt je via prachtige offroad routes naar de mooiste plaatsjes van de Westhoek.

Prijzen

Prijs huur mountainbike (zonder begeleider):

  • € 25 per MTB (helm incl.) / dag

Optioneel:

  • Huur Fiets GPS (Garmin) met leuke route: € 8
  • Begeleiding door een ervaren Outside monitor: € 40/ uur

Prijs huur mountainbikes voor scholen (zonder begeleider):

  • Lagere scholen: € 16 per MTB (helm incl.) / dag
  • Middelbare scholen: € 18 per MTB (helm incl.) / dag

Praktisch

Plaats van afspraak: Westouterseweg 3, 8970 Poperinge

Benodigdheden:

  • Best voorzien alle deelnemers sportieve kledij en stevige schoenen (die vuil mogen worden).
  • Een fietsbroek is aan te raden. Zeker geen losse lange broek omdat deze in de ketting kan draaien.
  • De mountainbikes zijn uitgerust met gewone pedalen, dus geen klikpedalen. Gewone sportieve schoenen volstaan dus.