Vredesklassen

Wens je de Westhoek en zijn oorlogsverleden met je klas te bezoeken? Dan zijn de vredesklassen van Outside echt iets voor jou!
Momenteel krijgt de grote herdenking WO I heel wat aandacht in de Westhoek. Hierbij staat het aspect leren uit de oorlog centraal. Het is de bedoeling dat het verhaal van de oorlog omgebogen wordt naar een duidelijke vredesboodschap. Hierin gaat Outside mee ter ondersteuning van de scholen.

Omdat het educatieve aanbod zodanig groot is, kan Outside je helpen bij de organisatie van de uitstap.
Indien je dit wenst, dan gaan we zelfs een stap verder. Wij kunnen het volledige programma samenstellen en hierbij alle praktische taken op ons nemen: logement, catering, busvervoer, gidsen, ontspanning.

Voorbeeldprogramma 3-daagse vredesklas:

dag 1 dag 2 dag 3
Ochtend: / ontbijt ontbijt
Voormiddag: Aankomst met bus/trein in Ieper (bagage wordt door Outside opgehaald)
+ mogelijkheid tot verkenning stad
Bezoek Poperinge, stad achter het front met oa Talbot House, Dodencellen & Executiepaal & Lijssenthoek Bezoek Zonnebeke met Memorial Museum Passendale + Tynecot
Lunch: Opeten eigen lunchpakket Warm middagmaal Warm middagmaal
Namiddag: Stadswandeling Ieper met gids met oa bezoek Menenpoort & militaire begraafplaats + bezoek In Flanders Fields Museum Bezoek Diksmuide met IJzertoren + Dodengang + afscheid en vertrek
Avond: Warm avondmaal Avondmaal+ bezoek Last Post Ieper

Ook kan er een volledig programma op maat uitgewerkt worden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om volgende sites in het programma op te nemen:
Bayernwald Wijtschate, Pool of Peace Mesen, Lettenberg Kemmel, Workshop de Palingbeek Zillebeke, Hill 60 & 62 Zillebeke, Duitse begraafplaats Langemark, …
Daarnaast kunnen de educatieve uitstappen evenzeer op een originele manier gebeuren d.m.v. een stadsspel of een leuk transportmiddel: bvb. fiets, huifkar of kano.
Ook één of enkele avontuurlijke activiteiten kunnen voor de leerlingen een enorme meerwaarde betekenen om in het programma te integreren: bvb. touwenparcours, paintballsessie, teambuilding spelletjes, ….

 

Praktische informatie

Prijzen 2022 – 2023: vanaf € 130 per persoon (min 25 betalende deelnemers) voor een 3-daagse
Plaats: Westhoek
Inbegrepen:

  • De overnachtingen in een vakantiehuis inde Westhoek
  • Vol pension vanaf avondmaal 1e dag
  • Alle uitstappen, toegangen tot musea & oorlogssites, gidsen, …
  • Volledige organisatie door Outside