Indianendag

Aan de voet van Heuvelland in Poperinge ligt ons roemrijke indianenkamp. Het huilen van de prairiehonden, ergens in de steile rode bergen die hoog oprijzen uit het geelverdorde gras, verontrust hem niet. Want hij is Winnetou. Hij is de roemrijke Apacheleider, de man van de duizend gewonnen gevechten. Hij wacht jullie op om echte krijgers van jullie te maken, maar voor jullie krijgers worden moeten jullie heel wat avontuurlijke opdrachten vervullen.

Wat staat allemaal op het programma:

Boogschieten:
Pijl en boog zijn al jaren het symbool van de indiaan als jager en krijger. Een ervaren indianenkrijger leert de kinderen pijl en boogschieten op een veilige manier.
Na de instructie kan iedereen naar hartenlust oefenen, want daarna gaan we op zoek naar de gevaarlijkste krijger: welke indiaan verzamelt het meeste punten tijdens het boogschieten.

Ponyrijden:
Elke indianenstam heeft respect voor alles wat met de natuur te maken heeft. Zo worden alle dieren enorm gerespecteerd. De indianen smeden een speciale band met hun paard, waardoor ze uitgroeiden tot de allerbeste ruiters.
Op zeer rustige pony’s leren we de basis van het paardrijden. Ieder kind krijgt de kans een ritje te maken op één van de vele pony’s.

Avonturenparcours:
Een echte indiaan schuwt het avontuur niet! We gaan klimmen en klauteren op 1 meter hoogte en gaan op zoek naar de dapperste krijger. Indien het weer het toelaat, dan leggen we een heus avonturenparcours af boven het water. Net als echte indianen gebruiken we kano’s om onze over de rivieren te verplaatsen.

Het grote indianenspel:
In de tipi’s krijgen de indianenkinderen de instructies van deze heel leuke zoektocht met allerhande leerzame opdrachten.

Het is ook mogelijk om te blijven overnachten.
De indianenkinderen slapen en leven de 2 dagen in echte tipi’s. Zij worden verder ingewijd in het maken van dromenvangers, een totempaal…
Wanneer de eindeloze stilte over het land valt steken we het kampvuur aan en gaan we verschillende Indiaanse sagen en legenden vertellen.

Locatie en prijzen

Plaats: Outside Adventure Park, Westouterseweg 3, 8970 Poperinge
Min. aantal betalende deelnemers: 25
Prijs volledige dag: 19 euro / lln
Prijs halve dag: 13 euro / lln

Prijzen 2020 – 2021 :

  • Prijs 2-daagse: 75 euro (all-in)
    inbegrepen: alle activiteiten – overnachting in echte tipi’s – gebruik van sanitair – vol-pension vanaf middagmaal
  • Prijs 3-daagse: 120 euro (all-in)
    inbegrepen: alle activiteiten – overnachting in echte tipi’s – gebruik van sanitair – vol-pension vanaf middagmaal