Kano

Vanaf 16,00

Afvaarten door de prachtige vallei van de IJzer, de Lovaart, Ieperlee en Frans-Vlaanderen. Na een gedegen uitleg over de techniek van het kanovaren, de route en de veiligheidsaspecten kun je in vierpersoons Canadese kano’s aan uw tocht beginnen.

Wil je eens echt genieten van een groene en rustgevende omgeving? Dan is onze Outside kanotocht echt iets voor jou. We gaan op een originele manier kennismaken met de schitterende IJzervallei. Met de kano! Onze Canadese kano’s bieden plaats aan 3 tot 4 personen.

Na een kleine introductie van onze begeleiders nemen we plaats in de kano’s. Uiteraard staat deze activiteit garant voor veel waterpret. Je zal merken dat rechtdoor varen niet altijd meevalt en dat je wellicht een keer in de rietkragen belandt. Maar na een paar kleine tips van de begeleider lukt het zeker.
Wat je in dit stukje wildernis aan flora en fauna kan waarnemen is met geen woorden te beschrijven. Zeldzame vogelsoorten zoals de zilverreiger, de brilduiker of de ijsvogel kijken je aan vanaf de oevers. En de stilte, enkel de peddels in het water, en heerlijk genieten…

 

De verschillende trajecten

Dit zijn de verschillende trajecten om een kanotocht te organiseren:

–             Roesbrugge – Stavele (5 km of +/- 1.5 uur)

–             Roesbrugge – Elzendamme (8 km of +/- 2 uur)

–             Roesbrugge – Fintele (10 km of +/- 2.5 uur)

–             Roesbrugge – Stavele – Roesbrugge (10 km of +/- 2.5 uur)

–             Stavele – Roesbrugge (5 km of +/- 1.5 uur)

–             Stavele – Elzendamme – Stavele (8 km of +/- 2 uur)

–             Stavele – Fintele (5 km of +/- 1.5 uur)

–             Stavele – Fintele – Stavele (10 km of +/- 2.5 uur)

 

Hierin werd rekening gehouden met het lossen van de kano’s + de briefing. Je kan zelf het aanvangsuur bepalen.

In Stavele kan je eventueel iets drinken/eten in ’t Hof van Commerce. In de Fintele in de Hooipiete.

Locatie en prijzen

De kostprijs om een halve dag te kanovaren bedraagt 16 euro per persoon (min. 15 betalende deelnemers). Met minder dan 15 deelnemers kan de activiteit doorgaan, maar betaal je het groepsforfait van 240 euro.

Wens je de kano’s een volledige dag te huren (bvb traject heen & terug) dan betaal je 21 euro per persoon (min. 15 betalende deelnemers).

In die prijs is het volgende inclusief:

  • Wij komen ter plaatse met een aanhangen vol kano’s
  • Gebruik peddels en reddingsvesten
  • Na afloop kunnen we de chauffeurs terugbrengen naar de startplaats

 

Optie: kanotocht met Breughelbuffet:

We starten aan de pontons in Roesbrugge waar we na een kleine introductie van onze begeleiders plaats nemen in de kano’s. Van hieruit gaat het stroomafwaarts van Roesbrugge richting Fintele.

Stoppen doen we in een lokaal cafeetje aan de oever van de IJzer. Een cafeetje waar de tijd echt is blijven stilstaan. Zoals vroeger, heeft dit café ook nog een heerlijk ouderwetse beenhouwerij in het café. We gaan aanzitten aan een uitgebreide breugheltafel en doen ons tegoed aan een uitgebreid buffet van artisanale producten van de streek.

Plaats: IJzervallei
Min. aantal deelnemers: 15
Ideale periode: van april tot oktober
Prijs: op aanvraag