Sportdag Heuvelland

Vanaf 21,00

Ons Outdoor Park gelegen op de top van de Rodeberg in Heuvelland, is de uitgelezen plaats voor sportdagen voor scholen. Wij bieden een zeer ruim pakket van avontuurlijke sporten aan. De groepen worden ingedeeld in groepjes van 20 tot 25 leerlingen. Na 1u15 à 1u30 wordt er gewisseld, zodat al de leerlingen 3 à 4 sporten (afhankelijke van de beschikbare tijd) kunnen beoefenen.

Al deze sporten worden begeleid door monitoren van Outside en ook de volledige organisatie wordt door Outside verzorgd. Je kunt zelf uw sportdag samenstellen door verschillende activiteiten na elkaar te programmeren.

High Ropes:
Tussen de diverse bomen van verschillende hoogtes hebben wij touwbanen en ander verplaatsingenmogelijkheden gemaakt. Gezekerd aan een ‘life-line’ overbruggen we overspanningen van 20 à 30 meter lengte op een hoogte van 4 tot 8 meter: apenbrug, junglebrug, catcrawl… De begeleider leert u de juiste technieken aan en zorgt voor de beveiliging.

Deathride:
De adrenaline bruist door uw aderen als u boven klaar staat om te springen. Vanaf 8 meter hoogte zult u gezekerd en met hoge snelheid de schuine kabel naar beneden glijden. Een activiteit waar u nog lang over zult napraten.

Vlottenbouw:
Voor wie avontuurlijk het water op wil. Wij komen met alle materiaal ter plaatse en de monitor leert je de juiste technieken aan om een stevig vlot te bouwen dat stevig genoeg moet zijn om alle groepsleden een droge vaart te garanderen.

Mountainbike:
We vertrekken naar verschillende uitgestippelde mountainbikeroutes van verschillende moeilijkheidsgraad. Langs smalle paadjes, steile afdalingen en prachtige boswegels komt u met de mountainbike op de mooiste plekjes van de streek. Ook voor wie het iets rustiger wilt zijn er tal van prachtige mountainbikeroutes.

Teambuilding opdrachten:
Deze uitdagende en leerzame opdrachten worden door ons toegepast om, zoals de naam al zegt, samenwerking te bevorderen of verhoudingen in de groep waar te nemen. Hiervoor beschikken we over een hele resem opdrachten die groepen van 8 à 12 personen moeten afwerken. Heel leuk en heel leerzaam.

Boogschieten:
Een, en terecht, veel terugkerend onderdeel in veel survivals. Want boogschieten blijft een leuke sport. Probeer na een gedegen instructie zoveel mogelijk punten te scoren.

Speleobox:
Ontdek een wereld zonder licht die de speleobox voor u in petto heeft…langs verschillende gangen gaat u op onderzoek uit. Via een uitgestippeld parcour, variërend in moeilijkheidsgraad trekt u steeds dieper de box in en geeft hij steeds meer van zijn geheimen prijs. Diverse passages worden overwonnen om uiteindelijk het daglicht tegemoet te gaan.

Muurklimmen:
De nieuwste aanwinst onder onze activiteiten is de 6-meter hoge en 4-delige klimmuur. Dankzij de hulp van je klimpartner wordt je beveiligd, en mede door de tips van de monitor, kun je je klimkunsten demonstreren. Probeer je klimtechniek bij te schaven, en je angsten te bedwingen, om ook de moeilijkste klimroutes te overwinnen.

Laser Battle:
Outdoor Laser Batlle is de nieuwste variant van laser shooting. Door de nieuwe infra rood technologie hoef je niet meer noodzakelijk in het donker te spelen. We spelen in het speelbos van de kosmos. Sluipen langs de bomen en schuilen achter de obstakels geven de deelnemers een ware adrenalinestoot!

Op 8 km van het Outdoor Park op de rodeberg bevindt zich het Adventure Park in Poperinge. Doordat we over een bus beschikken kunnen ook onderstaande activiteiten in het programma opgenomen worden:

Quad:
Een ultieme sensatie. Na een korte briefing kun je op een afgesloten parcours crossen. De quads hebben automatische versnellingen zodanig dat je enkel hoeft gas te geven en te sturen. Een echte aanrader.

Paintball:
Deze vorm van paintball is speciaal ontwikkeld voor lln. vanaf 12 jaar. De verfballetjes uit het aangepaste paintballgeweer schieten met een gereduceerde kracht waardoor ze niet hard aankomen. De lln. krijgen een uitgebreide instructie en de instructeur gaat ook met de lln het speelveld in.
Opmerking: Paintball neemt telkens een halve dag in beslag.

Locatie en prijzen

Plaats: Outdoor Park Rodeberg, Lijstermolendreef 1, 8954 Westouter
Min. aantal betalende deelnemers: 20

Prijzen 2024:
basisprijs halve dag: 14 euro / lln
basisprijs volledige dag: 21 euro / lln
supplementen quadrijden, paintball/lasershooting: + 5 euro / lln
supplement weekend/vakantie: + 5 euro / lln

Prijzen 2025:
basisprijs halve dag: 15 euro / lln
basisprijs volledige dag: 23 euro / lln
supplementen quadrijden, paintball/lasershooting: + 5 euro / lln
supplement weekend/vakantie: + 5 euro / lln

Wat meenemen?

 • Gepaste sportkledij (aangepast aan de weersomstandigheden) + stevige sportschoenen.
 • Reservekledij en reserve schoeisel.
 • Zwemgerief indien er wateractiviteiten op het programma staan.
 • Een lunchpakket met voldoende water en eventueel een tussendoortje.
 • Bij regenweer: een waterdichte regenjas, bij mooi weer: zonnecrème.

Wat mag je van ons verwachten?

 • op maat gemaakt, volledig uitgewerkt programma voor uw groep
 • projectverantwoordelijke voor de coördinatie van de sportdag
 • voldoende begeleiding
 • gespecialiseerde monitoren op de verschillende activiteiten
 • gebruik van alle materiaal
 • incl. administratiekosten – BTW en alle taksen
 • een onvergetelijke ervaring voor uw lln